Teño que recoñecer que este aperitivo con alcachofa, queixo e beicon, e un dos aperitivos mais ricos que he probado. Ten un contraste de sabores moi rico, asi que volo recomendo. A alcachofa é unha planta cultivada como alimento en climas mornos. Pertence ao xénero Cynara dentro da familia Asteraceae. Noméase como alcachofa, tanto a parte da planta enteira, coma a inflorescencia en capítulo, cabeza floral comestible. A continuación, os poño a receta.
Ingredientes para 4 Persoas. apertivo
- 4 alcachofas
- 4 lonchas de bacon
- 2 lonchas de xamón serrano
- Pan
- 200 gramos de queixo de cabra
- fariña
- Ovo
- 4 pementos do piquillo
- 1 pemento verde italiano
- 1 cebola
- sal
- aceite de oliva
Elaboración.
- Cortar todalas hortalizas en xuliana e saltealas cunha pizca de sal.
- partir a alcachofa en dous, recheala con xamón e queixo; a pinchamos cun escarvadentes.
- rebozamos en fariña e ovo, e a continuación fritímolo.
- aparte facer as tostas de pan. Poñemos as hortalizas enriba; albardar a alcachofa con bacon plancheado. servese quente.
No hay comentarios:
Publicar un comentario