jueves, 2 de agosto de 2012

TACO DE ALCACHOFA CON QUEIXO DE CABRA E BACON IBÉRICO


Teño que recoñecer que este aperitivo con alcachofa, queixo e beicon, e un dos aperitivos mais ricos que he probado. Ten un contraste de sabores moi rico, asi que volo recomendo. A alcachofa é unha planta cultivada como alimento en climas mornos. Pertence ao xénero Cynara dentro da familia Asteraceae. Noméase como alcachofa, tanto a parte da planta enteira, coma a inflorescencia en capítulo, cabeza floral comestible. A continuación, os poño a receta.
Taco de alcachofas (2)

Ingredientes para 4 Persoas. apertivo
  • 4 alcachofas
  • 4 lonchas de bacon
  • 2 lonchas de xamón serrano
  • Pan
  • 200 gramos de queixo de cabra
  • fariña
  • Ovo
  • 4 pementos do piquillo
  • 1 pemento verde italiano
  • 1 cebola
  • sal
  • aceite de oliva
Taco de alcachofas (3)
Elaboración.
  1. Cortar todalas hortalizas en xuliana e saltealas cunha pizca de sal.
  2. partir a alcachofa en dous, recheala con xamón e queixo; a pinchamos cun escarvadentes.
  3. rebozamos en fariña e ovo, e a continuación fritímolo.
  4. aparte facer as tostas de pan. Poñemos as hortalizas enriba; albardar a alcachofa con bacon plancheado. servese quente.

No hay comentarios:

Publicar un comentario