Unha forma totalmente distinta de preparar uns mexillons, combinamos iso cunhas croquetas, e temos aqui uns ricos mexillons tigres dignos de facer e de chuparse os dedos …
Ingredientes para 4 persoas.
- 1kg de mexillóns.
- 1/2 litro de leite.
- 125g de fariña frouxa.
- 125g de manteiga.
- salpementa.
- un belisco de pementón doce.
- 1 cebola.
- 2 dentes de allo.
- 1 pemento verde.
- 2 ovos duros.
- un belisco de noz moscada.
- fariña.
- ovo.
- pan ralado.
Elaboración.
- Abrir os mexillóns, picar a súa carne e manter aparte. Cortar as hortalizas en brunoise e salteálas cun chisco de sal. Cocer os ovos uns 12 min se son ‘L’; 11 min se son ‘M’.
- Facer unha bechamel co litro de leite, 125g de fariña, 125g de manteiga, salpementa, noz moscada e os pementóns.
- Mesturar as hortalizas coa carne dos mexillóns, os ovos duros picados e a bechamel, ata que estea ben ligado. Rechear as conchas dos mexillóns, empanalos e fritilos.
No hay comentarios:
Publicar un comentario