viernes, 10 de agosto de 2012

OVOS BELA ELENA

     Na cociña, os ovos son un producto que ademáis de actuar como ligazón en salsas ou ser a base de moitas receitas reposteiras como cremas pasteleiras os biscoitos, son moi versatiles a hora de ser ingrediente principal para primeiros pratos e aperitivos. Neste caso temos unha receta moi sinxela, que resulta un aperitivo delicioso.




Ingredientes para 4 persoas.
  • 6 ovos
  • 1 lata de tono
  • 200 gr de mahonesa
  • perexil picado
  • follas de leituga (opcional, para decoración)






Elaboración:
  1. Cocemos os ovos con auga salgada; os refrescamos ben. Pelamos os ovos, partimos pola metade e quitámoslle a xema.
  2. Xuntamos a xema co tono e misturamos coa mahonesa. facemos unha pasta e metémola nunha manga pasteleira coa boquilla rizada.
  3. Recheamos as medias claras coa pasta e espolvoreamos de perexil.
  4. Como decoración dispomos nun prato con leituga cortada en chiffonada ou como no caso da foto ilustrativa, botarlles un pouco de clara ralada por riva a modo de decoración. Metemos na neveira ata servir.

No hay comentarios:

Publicar un comentario