É unha preparación de masa típica francesa de alguns pasteis, ten unha masa moi lixeira. Sóese comer fria e a miudo rechea con outros ingredientes que poden ser doces ou salgados.Nesta ocasión fixose rechea de crema pasteleira.
Ingredientes para catro persoas:
- 100 gr.de manteiga sen sal.
- 250 ml.de auga mineral.
- 150 gr.de fariña.
- 1 c/c de sal.
- 1c/c de azucre.
- 4 ovos.
Elaboración:
- Nun cazo poñer 250 ml. de auga con manteiga, cando rompa o fervor retirar do lume.
- Deixar que enfrie un pouco e botarlle de golpe a fariña coa c/c de sal, c/C de azucre, mezclar todo ben.
- Cando a masa sea homoxénea botarlle un ovo de un en un ata que o absorva ben a masa ( debe despexarse das paredes).
- Meter nunha manga pasteleira con boquilla rizada, dispor sobre un silplat ou papel antigraso, formar pequeños botóns, pintar coa xema e fornear a 200 ºC uns 15 min. aproximadamente.
No hay comentarios:
Publicar un comentario