jueves, 9 de agosto de 2012

Pasta Choux Doce


     É unha preparación de masa típica francesa de alguns pasteis, ten unha masa moi lixeira. Sóese  comer fria e a miudo rechea con outros ingredientes que poden ser doces ou salgados.Nesta ocasión fixose rechea de crema pasteleira.

 

P8230909



Ingredientes para catro persoas:

  • 100 gr.de manteiga sen sal.
  • 250 ml.de auga mineral.
  • 150 gr.de fariña.
  • 1 c/c de sal.
  • 1c/c de azucre.
  • 4 ovos.

 

Elaboración:
  1. Nun cazo poñer 250  ml. de auga con manteiga, cando rompa o fervor retirar do lume.
  2. Deixar que enfrie un pouco e botarlle de golpe a fariña coa c/c de sal, c/C de azucre, mezclar todo ben.
  3. Cando a masa sea homoxénea botarlle un ovo  de un en un ata que o absorva ben a masa ( debe despexarse das paredes).
  4. Meter nunha manga pasteleira con boquilla rizada, dispor sobre un silplat ou papel antigraso, formar pequeños botóns, pintar coa xema e fornear a 200 ºC uns 15 min. aproximadamente.

No hay comentarios:

Publicar un comentario