jueves, 2 de agosto de 2012

PATACAS RECHEAS

 

A palabra galega pataca vén do castelán patata.A pataca foi introducida en Europa en 1573, e cara finais do século xa era un alimento común en Italia, Alemaña, Polonia e Rusia. Non en Francia onde só a beleza das súas flores permitiu que permanecese. Segundo se di, María Antonieta converteunas en adorno favorito para o seu cabelo. Hoxe a pataca é un dos cultivos máis importantes do planeta.

 

Patatas rellenas4

Ingredientes para 4 Persoas.

Para o recheo.

    • misturar todo tipo de carne (tenreira, polo, porco) facer unha bechamel (80 gr de fariña por 80 gr de manteiga)
  • 4 patacas
  • sal e pementa
  • aceite de oliva
  • queixo
  • salsa española

Patatas rellenas2

Elaboración.

  1. Pelamos as patacas e as cocemos enteiras uns 10 minutos en auga salgada. As partimos pola metade e cun sacabocados, a carne que posue no centro.
  2. Darlle un golpe de fritura e as recheamos ben. Espolvorearlle cun pouco de queixo ralado. Metemolo no forno uns 25 minutos a 175º.
  3. Facer unha salsa española ben ligada.

No hay comentarios:

Publicar un comentario