A palabra galega pataca vén do castelán patata.A pataca foi introducida en Europa en 1573, e cara finais do século xa era un alimento común en Italia, Alemaña, Polonia e Rusia. Non en Francia onde só a beleza das súas flores permitiu que permanecese. Segundo se di, María Antonieta converteunas en adorno favorito para o seu cabelo. Hoxe a pataca é un dos cultivos máis importantes do planeta.
Ingredientes para 4 Persoas.
Para o recheo.
- misturar todo tipo de carne (tenreira, polo, porco) facer unha bechamel (80 gr de fariña por 80 gr de manteiga)
- 4 patacas
- sal e pementa
- aceite de oliva
- queixo
- salsa española
Elaboración.
- Pelamos as patacas e as cocemos enteiras uns 10 minutos en auga salgada. As partimos pola metade e cun sacabocados, a carne que posue no centro.
- Darlle un golpe de fritura e as recheamos ben. Espolvorearlle cun pouco de queixo ralado. Metemolo no forno uns 25 minutos a 175º.
- Facer unha salsa española ben ligada.
No hay comentarios:
Publicar un comentario