O pemento e orixinario de México, Bolivia e Perú. Chegaron a España en 1493, despois do primer viaxe de Cristóbal Colón a America. Os indixenas americanos o chamaban chili, pero os españoes e os portugueses os chamaban pimentos ou pimentos de Brasil.
O pemento ten un aporte calórico importante, moita auga, fibra e case non ten graxas, por o que podese tomar en detas de adelgazamento.
Existen moitas clases de pimentos, os ai verdes, amarelos e vermellos. Os verdes son os mais suaves e os vermellos teñen o sabor mais marcado.
Ingredintes para catro persoas:
- 2 patacas.
- 1/4 de cebola.
- 1 dente de allo.
- sal.
- aceite de oliva.
- 3 ovos.
- En unha tixola con abundante aceite pochamos as patacas cortadas en paixana, a cebola en paixana e o allo en brunoise.
- Unha vez pochado retiralo do lume a un bol donde anteriormente se batiran os ovos. Mezclamos ben e sazonamos.
- Lavamos ben os pementos con coidado retiramos a parte do péndulo con carne de pemento para suxetar mais tarde con escarbadentes.
- Recheamos o pemento coa preparación anterior, cerramos cos escarbadentes.
- Freimos en aceite por todo-los lados, se nos quedase algo dura a súa carne meteremolos no forno sete minutos.
No hay comentarios:
Publicar un comentario