viernes, 10 de agosto de 2012

Pemento verde recheo de tortilla


O pemento e orixinario de México, Bolivia e Perú. Chegaron a España en 1493, despois do primer viaxe de Cristóbal Colón a America. Os indixenas americanos o chamaban chili, pero os españoes e os portugueses os chamaban pimentos ou pimentos de Brasil.
O pemento ten un aporte calórico importante, moita auga, fibra e case non ten graxas, por o que podese tomar en detas de adelgazamento.
Existen moitas clases de pimentos, os ai verdes, amarelos e vermellos. Os verdes son os mais suaves e os vermellos teñen o sabor mais marcado.


 
Ingredintes para catro persoas:
  • 2 patacas.
  • 1/4 de cebola.
  • 1 dente de allo.
  • sal.
  • aceite de oliva.
  • 3 ovos.
Elaboración:
  1. En unha tixola con abundante aceite pochamos as patacas cortadas en paixana, a cebola en paixana e o allo en brunoise.
  2. Unha vez pochado retiralo do lume a un bol donde anteriormente se batiran os ovos. Mezclamos ben e sazonamos.
  3. Lavamos ben os pementos con coidado retiramos a parte do péndulo con carne de pemento para suxetar mais tarde con escarbadentes.
  4. Recheamos o pemento coa preparación anterior, cerramos cos escarbadentes.
  5. Freimos en aceite por todo-los lados, se nos quedase algo dura a súa carne meteremolos no forno sete minutos.


No hay comentarios:

Publicar un comentario