jueves, 2 de agosto de 2012

QUICHE DE GAMBAS E ALGAS


En gastronomía, unha quiche é un tipo de torta salgada derivada da cociña francesa. Se elabora principalmente cunha preparación de ovos e crema de leite fresca e espesa, mesturado con verduras e/ou produtos cárnicos, coa que se enche un molde de masa quebrada. Cocíñase ao forno. A posibilidade de incluír outros alimentos na elaboración do recheo permite que haxa innumerables receitas con carne, vexetais (apio, pementos, cebolas, porros, etc.) e queixos diversos. Nos neste caso botámoslle gambas el algas, e quedou boísima.

Quiche (10)
Ingredientes para 4 Persoas. Entrante.
  • Para a masa quebrada.
    • 250 gramos de fariña
    • 100 gramos de manteiga
    • 25 ml de aceite de oliva
    • 100 ml de auga
    • 1 xema de ovo
    • 1 c/s de sal
  • Para a Royal.
    • 200 ml de tona líquida
    • 2 ovos
  • Para o recheo.
    • 200 gramos de gambas
    • 1 c/s de algas variadas
    • 1 c/s de salpementa

Quiche (16)
Elaboración.
  1. Facer a masa con todos os elementos, estirar sobre dous papeis films e gardar na neveira 1 hora para que repouse.
  2. Estirar a masa e colocar sobre un molde da quiche. Cocer en branco no forno, calor en seco, a 160º ata que tome cor. Hornear con garbanzos por riba. Deixar enfriar. Unha vez frío, desmoldamos e o reservamos.
  3. Saltear as gambas cun pouco de aceite e as sazoamos.
  4. Facer a royal misturando os seus compoñentes e botar por toda a quiche, todo o recheo.

No hay comentarios:

Publicar un comentario