jueves, 2 de agosto de 2012

TARTA DE MAZÁ

 

     A mazá é o froito da maceira, máis particularmente, da maceira doméstica, árbore froiteira amplamanete cultivada. Xeralmente, distínguense tres tipos de mazás comestibles: as mazás de sidra, as mazás de mesa ou mazás "de coitelo" e as mazás para cocer, que pertencen a un dos dous primeiros tipos pero soportan ben a cocción

Tarta de manzana

Ingredientes para 4 Persoas. Postre

  • unha placa de follado
  • 1 litro de crema pasteleira
  • 4 mazás golden
  • 1 paquete de xelatina de limón
  • azucre

Tarta de manzana (3)

Elaboración.

  1. Estirar a placa de follado nunha bandexa de forno.
  2. facemos a crema e a deixamos enfriar. Cando estéa fría, a extendemos pola placa e se lle coloca as rodaxas de mazá partidas pola metade.
  3. espolvoreamos de azucre e metemos no forno a 175º durante 30 minutos.
  4. Facemos a xelatina de limón e pintamos por riba da tarta cando estea algo fría.

1 comentario:

  1. Je, je je, esa tocounos a Carla e a min,mira que teño feito tartas de maza na miña vida, pero como a desta receita ningunha !esta riquisimaaaaaaaaaa! Dou fe.

    ResponderEliminar