¿Como non? Este prato non pode faltar, ainda que todo o mundo saiba facela imos refrescar a nosa memoria porque e un prato moi tradicional e sinxelo, antiguamente os nosos antepasados facianas con castañas, e nas nosas neveiras e alacenas non soen faltar os ingredientes para esta rica elaboración. Admite varias, verduras, hortalizas, peixes (cociñados) chourizo, xamón, etc,
E cando as visitas nos sorprenden sempre podremos deileitalos con unha rica tortilla co noso toque especial da casa.
Ingredintes para catro persoas:
- 5 patacas.
- 5 ovos.
- sal.
- aceite de oliva.
Se lle engadimos a estos ingredientes un pouco de pemento picado en anacos temos outra deliciosa variedade de tortilla, e se lle pomos cebola, a deliciosa tortilla española con cebola, coñecida en todos os fogares.
Elaboración:
- Nunha tixola con abundante aceite de oliva tibio votamoslle as patacas cortadas en vichi. Deixamos pochar e aparte batimos os ovos.
- Unha vez pochadas unir cos ovos e sazoar con sal e nunha tixola aparte cun un pouco de aceite fumegante votamoslle a preparación e salteamos para que se cuaxe toda.
- Damoslle forma por ambos lados ata que tome un bonito tono dourado.
No hay comentarios:
Publicar un comentario