viernes, 10 de agosto de 2012

Tortilla española


     ¿Como non? Este prato non pode faltar, ainda que todo o mundo saiba facela imos refrescar a nosa memoria porque e un prato moi tradicional e sinxelo, antiguamente os nosos  antepasados facianas con castañas, e nas nosas neveiras e alacenas non soen faltar os ingredientes para esta rica elaboración. Admite varias, verduras, hortalizas, peixes (cociñados) chourizo, xamón, etc,
     E cando as visitas nos sorprenden sempre podremos deileitalos con unha rica tortilla co noso toque especial da casa.

Ingredintes para catro persoas:
  • 5 patacas.
  • 5 ovos.
  • sal.
  • aceite de oliva.
Se lle engadimos a estos ingredientes un pouco de pemento picado en anacos temos outra deliciosa variedade de tortilla, e se lle pomos cebola, a deliciosa tortilla española con cebola, coñecida en todos os fogares.




Elaboración:
  1. Nunha tixola con abundante aceite de oliva tibio votamoslle as patacas cortadas en vichi. Deixamos pochar e aparte batimos os ovos.
  2. Unha vez pochadas unir cos ovos e sazoar con sal e nunha tixola aparte cun un pouco de aceite fumegante votamoslle a preparación e salteamos para que se cuaxe toda.
  3. Damoslle forma por ambos lados ata que tome un bonito tono dourado.

No hay comentarios:

Publicar un comentario